Zo doen we dat bij VV Kruiningen

Onze vereniging wil ieder lid de mogelijkheid bieden optimaal te genieten van de voetbalsport. Wij willen een actieve en sportieve vereniging zijn waar (jeugd) leden, ouders/verzorgers,(jeugd) bestuur, trainers/begeleiders, supporters en vrijwilligers zich thuis voelen, ongeacht zijn of haar voetbalcapaciteiten.
Voetbal is meer dan tegen een balletje trappen. Voetbal is vooral met anderen samen iets doen, in een team samen iets zien te bereiken. Voetbal is ook leiding accepteren, je aan de regels houden, de tegenstander respecteren. Samen een overwinning vieren en samen een verlies verwerken. Voetbal is dus ook, vooral voor de jeugd, sociale vaardigheden ontwikkelen. De jeugdcommissie, leiders en trainers van de jeugd zijn zich dat bewust.
Binnen VV Kruiningen gelden ook een aantal afspraken en regels die nodig zijn om voor iedereen het voetbal op een plezierige, gezonde en sportieve manier mogelijk te maken.

Brief aan Beste ouders, verzorgers en jeugdspelers en -speelsters,

Beste ouders, verzorgers en jeugdspelers en -speelsters,
Aan het begin van het nieuwe voetbalseizoen vragen we jullie aandacht voor onze verenigingsafspraken. Onze vereniging heeft veel vrijwilligers nodig om alle teams te begeleiden, de velden en accommodatie te onderhouden, wedstrijden te fluiten en de kantine te bezetten. Vorig seizoen is gebleken, en dat klinkt wat teleurstellend, dat onze afspraken niet altijd nagekomen worden. Vaak resulteert dit in extra werk en soms ook frustratie bij de vrijwilligers die veel vrije tijd investeren in onze club en jullie kinderen. Daarom zetten we hieronder nog even de meest belangrijke afspraken op een rij.
We hebben dit seizoen meerdere teams met maar net genoeg spelers/speelsters. We vragen jullie om niet “zomaar” afbericht te doen. Wees je bewust dat voetbal een teamsport is en indien je afzegt voor een wedstrijd je mogelijk je team maatjes dupeert omdat ze dan niet kunnen spelen in verband met een tekort aan spelers.
 Indien je niet kunt trainen doe ruim van te voren afbericht bij je trainer (zie voor telefoonnummers vvkruiningen.nl en/of de verdere informatie die je van jouw trainer/leider hebt gehad).
  • Aan het begin van de competitie worden, zoveel als mogelijk, door de elftalleider en/of trainer reis – en speelschema’s gemaakt voor alle teamspelers en/of hun ouders/verzorgers. Hierop staat aangegeven wanneer je moet (wedstrijd)voetballen, hoe laat je aanwezig dient te zijn voor een wedstrijd, wie er moet rijden en wie de sponsorshirts wast.
  • Bij uitwedstrijden dienen de ouders/verzorgers bij toerbeurt te rijden. Indien ouders/ verzorgers verhinderd zijn, dienen zij zelf een vervanger te regelen (bijv. ruilen met andere ouders/verzorgers). Het eventueel ruilen met andere ouders/verzorgers dient men vroegtijdig te melden aan de leider van het elftal.
  • Het is niet toegestaan om met voetbalschoenen de auto’s van ouders/verzorgers te betreden. Dus altijd gewone schoenen aan op heen- en terugreis van de uitwedstrijden.
  • Indien je verhinderd bent voor een wedstrijd, dien je vroegtijdig (uiterlijk donderdagavond 18.00 uur) afbericht te doen bij je leider.
  • Als je als speler geen afbericht doet, kan je leider overgaan tot het uitdelen van een sportieve maatregel. Dit kan variëren van een extra wisselbeurt tot een keer thuisblijven op zaterdag. Het uitdelen van deze sportieve maatregelen doet de trainer altijd in overleg met de jeugdcommissie.
  • Indien er niet getraind kan worden i.v.m. de slechte conditie van het trainingsveld, wordt er naar gestreefd dat de leider of trainer de spelers informeert. Echter, omdat de meeste trainers tot laat in de middag werken, kan dit niet gegarandeerd worden. In geval van twijfel is het raadzaam de trainer zelf te bellen of eventueel op de website van V.V. Kruiningen (https://www.vvkruiningen.nl). Op trainingsdagen wordt een algehele afgelasting uiterlijk om 17:00 uur geplaatst.
  • Heb je tips, verbeterpunten etc. Laat het ons weten. Graag zelfs. Stuur een mail naar bestuur@vvkruiningen.nl of neem telefonisch contact op met de leden van onze jeugdcommissie.
Met vriendelijke groet,
Jeugdcommissie V.V. Kruiningen