Woensdag Circuittraining voor de jeugd

Woensdag a.s. de volgende open circuittraining voor de jeugd van 5 tot 12 jaar
Afgelopen woensdag hebben we voor de eerste keer een circuittraining georganiseerd voor de leeftijdscategorie 5 tot en met 12 jaar. De circuittrainingen zijn elke woensdag van 18.25 uur tot 19.45 uur. Deze trainingen zijn open voor leden en niet leden.
Iedereen is welkom.

Wat is een circuittraining?

Bij een circuittraining wordt de spelersgroep opgedeeld in verschillende groepjes. Deze groepen starten elk bij een verschillende oefening van de circuittraining. Na een centraal signaal van de trainer draaien alle groepen door naar de volgende oefening. Het voordeel van een circuittraining is dat de ruimtes op het veld optimaal benut worden en er getraind kan worden met een grote groep spelers.

Om een optimaal resultaat te boeken met een circuittraining heeft elke oefening een vaste trainer. Voordeel hiervan is dat deze trainer sneller in staat is de oefening op gang te brengen en de juiste accenten te leggen. Daarnaast doorziet de trainer snel eventuele valkuilen en weet daardoor de training op een juiste manier te leiden. De oefeningen van de circuittrainingen komen het beste tot zijn recht wanneer deze uitgevoerd worden door acht tot tien voetballers. Dit is slechts een richtlijn.

Jordan van Langevelde
Jordan van Langevelde begeleidt onze jeugdtrainers en leiders tijdens de circuittraining. Met zijn kennis en ervaring zal hij ook de jeugdtrainers tips geven hoe ze spelsituaties kunnen oefenen en hoe ze pupillen kunnen coachen tijdens wedstrijden.
Naast Jordan kunnen we ook gebruik maken van het trainingsmateriaal dat de KNVB aanbiedt in de vorm van Rinus de online assistent trainer

“Rinus” de online assistent trainer
Online is op de KNVB site ook heel trainingsstof te vinden. De KNVB heeft Rinus de online assistent-trainer. De tool beschikt over 240 unieke circuittrainingen voor de leeftijden Onder 6 tot en met Onder 11. Kijk maar een op https://www.knvb.nl/assist-trainers/rinus

Jeugdcommissie VV Kruiningen