Wedstrijdverslag Kruiningen – Veere

V.V. Veere 1 – Kruiningen 1
Na een verdiende nederlaag tegen Walcheren en een ietwat geflatteerde nederlaag tegen Arnemuiden, was het vandaag de dag om ons te herpakken. We mochten aantreden tegen Veere.
Voor ons was het zaak om te knallen en proberen van die 0 af te komen. We zijn de wedstrijd gestart met een iets ander elftal: Jacco Veerhoek was er niet door werk en Gertjan van de Pol was nog steeds geblesseerd. We startten de wedstrijd met Mark, Jeffrey, Ad, Yaron, Robin, Myron, Jimmy, Wouter, Lars S, Lennart, Thomas, Lars H, Cristiaan, Pascal

De eerste 5 minuten van de wedstrijd heerste er nog een beetje twijfel/afwachting bij Kruiningen, wat resulteerde in snel balverlies en een onrustig begin. Na 10 minuten herpakte Kruiningen zich door meer rust te bewaren in het spel, korter te dekken en geconcentreerd te spelen. Hierdoor kwamen ook wat meer mogelijkheden, echte kansen waren er nog niet. Na twintig minuten een lange bal de 16 in, deze werd verwerkt door de verdediger van Veere, corner. Een goede Strakke corner van Lars Steendijk die half weggewerkt werd door een speler van Veere belandde in de kluts en Yaron Krombeen schoot deze binnen, 0-1. Na dit doelpunt was er gelijk meer vertrouwen bij Kruiningen. We gingen vrijer spelen, alle duels op het middenveld werden gewonnen en Veere wist weinig te creëren. Door de druk van Kruiningen wist Veere voetballend geen oplossing te vinden en werd er plots een lange bal gespeeld, de linksbuiten van Veere ging er achter aan en kon door iets te makkelijk verdedigen van Kruiningen de bal over de uitgekomen keeper stiften, 1-1. Een domper, slikken en weer doorgaan. Na dit doelpunt bleven we goed voetballen, er werden kansjes gecreëerd, maar dit resulteerde niet in doelpunten. Door een goede lange bal van Veere en een spits die niet nadacht en de bal ineens op de pantoffel nam, werd het in de 37e minuut 2-1. Dit doelpunt zo vlak voor rust was op basis van de hele 1e helft volgens mij niet echt terecht, maar de 2-1 staat op het bord. Met nog een paar minuten te spelen werd er een mooie aanval opgezet, Lars Steendijk draaide zichzelf vrij, opende met een diagonale bal op Robin Krijger die gelijk voorgaf, door slecht verdedigen bij Veere kwam de bal voor Thomas zijn voeten, maakte een actie en schoot. Dit schot van Thomas werd nog aangeraakt door een speler van Veere en krulde mooi over de keeper heen, 2-2. Heerlijk, 1 minuut voor rust de 2-2 maken. Toch met een lekkerder gevoel de rust in. Er volgde een wissel, Jeffrey van Houte moest het veld verlaten voor Lars Heijnsdijk. In de rust waren we het er allemaal wel over eens dat de 3 punten mee naar Kruiningen konden, maar dan moesten we onze mouwen opstropen en er vol voor gaan. Dat gebeurde dus ook. De tweede helft was voetbaltechnisch veel minder dan de eerste helft. Duels werden harder, meer overtredingen, meer kaarten en nog meer dubieuze beslissingen van de scheidsrechter. Je merkte dat beiden teams graag wilden winnen. In de 65e minuut kwam er een aanval over links via Robin Krijger. Zijn voorzet eindigde helaas op de borst van de middenvelder van Veere die hem mooi klaar legde voor zijn medespeler, tenminste dat was zijn bedoeling, maar daar was Myron die de bal op de slof nam en hem keihard binnenschoot, 2-3. Met nog 25 minuten te spelen bleven we door voetballen en proberen onze voorsprong te vergroten. Maar door verkeerde keuzes of verkeerde passing resulteerde dit wederom niet tot doelpunten. Veere moest komen, ze hanteerde alleen nog maar de lange bal en de spreekwoordelijke “luchtmacht” kwam mee naar voren. Alle lange ballen werden vrij eenvoudig onschadelijk gemaakt door de verdediging en de sterk keepende Mark Koster. Het waren 25 lange minuten. De laatste tien minuten was het voetbal er bij beide teams uit. Wij bleven met op de counter spelen en zorgen dat de 3-3 er niet in viel. Tot plots in de laatste minuut van de blessuretijd de spits van Veere in scoringspositie gebracht werd, maar deze werd keurig gepareerd door Mark. De eerste drie punten zijn binnen, verdiend door hard te werken en een stapje bij te zetten voor elkaar.
Op naar Nieuwland!!
Yaron Krombeen