• Wat deden de Kruiningen teams dit weekend? 3 Oktober 2020

  3 okt 2020
 • Helaas, we moet het verslag weer beginnen met; het is een bijzondere tijd. Covid-19 houdt ons bezig en daarom spelen we deze week, maar ook de komende 2 weken onder 'troosteloze omstandigheden'. Wedstrijden zonder publiek, geen koffie of een biertje na afloop. Eigenlijk valt het verenigingsleven weg. Van de andere kant; we mogen gelukkig lekker blijven voetballen!

  Kruiningen 1 ontving op de eigen "Kruse Mat" SPS uit Poortvliet. Vorig seizoen was SPS hard op weg naar het kampioenschap, maar met een voorsprong van 7 punten kwam er plots een einde aan de competitie. SPS, toch wel een kanshebber voor de titel, getraind door oud-Kruiningen-trainer Peter van Poortvliet was met 6 punten uit 2 wedstrijden één van de koplopers. Kruiningen was vanmiddag eigenlijk de hele wedstrijd de betere ploeg en kwam verdiend op 1 - 0 voorsprong door een kopbal van Steffan van Houte na een prima voorzet van Joël Danielse. Na de rust was de tandem Steffan / Joël wederom succesvol, nu met Joël als doelpuntenmaker. Daarna liet Kruiningen het na om de score nog verder uit te breiden. Een prima middag voor de mannen van Marvin Paauwe. Eindstand 2 - 0.

  Kruiningen 2 speelde in Goes tegen SSV'65 3. Voor de aftrap overhandigde aanvoerder Jimmy Fens een grote doos "Merci-chocolade" aan de scheidsrechter, in het kader van de "week van de Scheidsrechter". Er volgde een leuke wedstrijd met twee min of meer gelijkwaardige ploegen. Halverwege een goede kans voor SSV'65, maar Sjaak redde goed. In het laatste kwartier voor de rust 2 grote kansen voor Kruiningen, maar helaas kon Eddie de keeper niet passeren en mikte Ad iets te hoog na goed voorbereidend werk van Dylan. Na rust was Kruiningen wat sterker, maar bleef SSV'65 gevaarlijk in de counter. Een kopbal van Robbert ging net voorlangs en vlammend afstandsschot van Senna werd knap gekeerd door de keeper. Zo eindigde de wedstrijd, net zoals deze begon; 0 - 0.

  Kruiningen 4 speelde tegen een zeer verdedigend ingesteld Apollo'69 3. Doordat de gasten zo verdedigde was het moeilijk om kansen te creëren voor Kruiningen. Toch was het Apollo'69 wat verassend de leiding nam, nadat de spits de bal van de centrale verdediger van Kruiningen ontfutselde. Niet lang daarna maakte nieuwkomer Bart Meyer de gelijkmaker, nadat de keeper een vrije trap losliet. Toch gingen de gasten uit 's Gravenpolder rusten met een 1 - 2 voorsprong, na een goede 1-2 combinatie door het centrum. Na de rust volgde een rommelig duel met kansen over en weer. Kruiningen kwam op gelijk hoogte door Gertjan van der Pol na een voorzet van Ties van Leeuwen. Einduitslag 2 - 2.

  Kruiningen JO17 speelde thuis tegen een combinatieteam van Colijnsplaatse boys en Wolphaartsdijk. Zij hadden hun 1e competitiewedstrijd met 1 - 19 gewonnen, zou dit echt zo'n goede ploeg zijn? De bezoekers hadden de eerste helft het betere van het spel, maar gescoord werd er niet. De 2e helft was Kruiningen iets sterker en waren er enkele kleine kansjes te noteren. Toch kwam Colijn/Wolphaartsdijk op 0 - 1 voorsprong na een heerlijke lob over de uitgekomen Milan Fraanje heen. 10 Minuten voor tijd kreeg Noh een grote kans, maar de keeper van Colijn/Wolphaartsdijk redde knap. 5 Minuten voor tijd viel dan toch de gelijkmaker door wederom een mooie goal, nu van Shalom! Eindstand 1 - 1.

  Kruiningen MO17 speelde in Aardenburg op sportcomplex 'van Dongen' tegen een combinatieteam van Aardenburg en Sluis. Het leverde een leuke wedstrijd op die in 4 - 4 eindigde. Het hoogtepunt kwam na afloop waren de meiden van VVK een leuke tiktokdansje maakte.

  Kruiningen JO15 speelde thuis tegen Bruse boys JO15. Bruse boys was de gehele wedstrijd de betere ploeg en won verdiend met 0 - 3. De gasten uit Bruinisse legde een verzorgd positiespel op de mat een creërde de nodige kansen. Gelukkig stond Ruben een prima wedstrijd te keepen, anders was de uitslag nog wat hoger uitgevallen. Mannen, koppie op, volgende week knallen tegen Kapelle/Hansweertse boys.

  Volgens enkele spelers van Kruiningen JO13 gaan ze voor plaatsing van de Champions League en eerlijk is eerlijk, Kruiningen-Rillandia JO13 is goed onderweg. Ze speelde vandaag in Rilland tegen MOC'17 en kwamen met 1 - 0 voor door een doelpunt van Nick Paauwe. Na de rust scoorde Roger en Joey Hommel (speler van Rillandia, met een vader die opgroeide in Kruiningen). Zo eindigde deze wedstrijd in een knappe 3 - 0 overwinning en start Kruiningen-Rillandia prima met 6 punten uit 2 wedstrijden.

  Kruiningen JO12 zit in een pittige competitie en mede daardoor hebben coaches Gertjan en Chantal de portemonnee getrokken. Eerst werd Devon gekocht van Patrijzen en afgelopen week is Poolse international Kuba gekocht. Natuurlijk kost het dan wat tijd voordat je de juist formatie hebt gevonden, maar dat gaan zeker komen... De 1e helft was Middelburg gewoon te sterk en stond dan ook terecht met 0 - 4 voor. Uiteindelijk werd het 2 - 6, met een prima laatste kwartier van Kruiningen. De 2 prachtige doelpunten van Kruiningen werden gescoord door Luuk en Niek.

  JO11 was op Kruiningen een beetje het lelijke eendje vorig seizoen, maar na de trainingskampen, de teambuildingssessies en de uitstekende trainingen is Kruiningen JO11 omgetoverd tot een voetbalmachine. 2 Weken terug was de 1e overwinning sinds maanden binnengehaald en vandaag volgde direct de volgende overwinning op Colijnsplaatse boys. Door 4 treffers van Ernest leidde Kruiningen met de rust met 4 - 0. Na rust scoorde Ernest weer, maar daarna nam Colijn het heft in handen en kwam het terug tot 5 - 3. Beau maakte aan alle onzekerheid een einde; 6 - 3. Behalve de 6 doelpunten viel trainer Martin het op dat Ryan een écht leider van de verdediging aan het worden is!

  Kruiningen MO11 mocht aantreden tegen Bevelanders MO11. De meiden waren vol goede moed, want hadden al 2 keer gewonnen en 1 keer gelijk gespeeld. Helaas kwam deze goede reeks in Kamperland ten einde. Op het kunstgras keken de meiden bij de rust tegen een 3 - 1 achterstand aan. Het Kruiningse doelpunt werd gescoord door de fanatieke Julia Szablewska. De 2e helft speelde de geel-zwarten een stuk beter, creëerden ze meer kansen en Bevelanders niet meer. Helaas stond het vizier niet op meer op scherp en zo bleef het 3 - 1. Jammer, maar ook verliezen hoort bij voetbal. Koppie op en volgende week tegen de buren uit Krabbendijke proberen weer te winnen!

  Kruiningen JO10 kent een lastige competitiestart. Na de forse nederlaag van vorige week, moesten er vandaag reparatiewerkzaamheden gedaan worden. Helaas pakte dit niet zo goed uit, want Krabbendijke was gewoon een maatje te groot. Na een 4 - 1 ruststand werd er uiteindelijk met 11 - 2 verloren. De doelpunten van Kruiningen werden gescoord door Sven Sinke.

  Als Kruiningen JO9 gaat voetballen moet je van tevoren je telraam meenemen. Ook vandaag hadden ze dat nodig. De ruststand was de 3 - 0, door doelpunten van Lucas, Youri en Kacper. Na rust scoorde Kacper nog 5 keer en nam Dylan ook nog 3 doelpunten voor z'n rekening. Einduitslag 11 - 0. Jongens en meiden, voor volgende week de opdracht, iedereen moet een doelpunt scoren, ook de spelers/speelsters die dit seizoen nog niet hebben gescoord. Een mooie, extra uitdaging voor jullie!

  Kruiningen JO8 heeft nog niet verloren dit seizoen en dat was ook wel te merken. Ze waren erg druk voorafgaande aan de wedstrijd en hadden een (te grote?) mond. Luctor Heinkenszand opende brutaal en kwam op voorsprong. Er ontstond leuke, levendige wedstrijd met kansen over en weer, na 15 minuten stond er 3 - 3 op het scorebord. Waar Luctor Heinkenszand aan de thee dacht scoorde Kruiningen nog 3 keer, ruststand 6 - 3. Na rust bleef Kruiningen iets beter en eindigde de wedstrijd in een 10 - 6 overwinning. Onder meer door doelpunten van Mike, Lucas en Tobias. Uitstekende keeperswerk was er van Timutkin en Jamayro. De verdediging werd stevig dichtgetimmerd door Carola, Justin, Hani en Naomi.