• VV Kruiningen zet vanaf 1 september 2022 de eerste stap naar een rookvrij sportterrein

29 aug 2022
  • VV Kruiningen is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. We geven kinderen graag het goede voorbeeld. We zetten daarom vanaf 1 augustus 2022 de eerste stap naar een rookvrij sportterrein. Hiermee beschermen we de jeugd tegen de verleiding om te gaan roken en het schadelijke meeroken. Zo biedt VV Kruiningen iedereen een gezonde en veilige sportomgeving.

Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Zien roken, doet roken. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar.

Vanaf 1 september 2022 zijn wij tot 12.00 uur (tijdens jeugdwedstrijden) rookvrij. Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! We vragen rokers om, tot 12.00 uur, buiten het zicht en buiten het terrein te roken. Dit geldt ook voor het roken van e-sigaretten en aanverwante producten. De entree en plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de lijn en het terras zijn rookvrij.

Lees meer op www.rookvrijegeneratie.nl/sport. We zullen je de komende tijd ook verder informeren. Voor vragen kan je terecht bij het bestuur via bestuur@vvkruiningen.nl.