Verslag van de MO15

Op zaterdag 9 februari,  de dag dat VV Kruiningen 75 jaar bestond, moesten onze meiden de eerste wedstrijd spelen van de voorjaarscompetitie. En wel tegen Terneuzen. Die dag stond er veel wind. Loes koos voor de rust om met de wind mee te spelen en zo begon de wedstrijd. Het was niet makkelijk met de wind mee gingen de ballen zo hard, dat ze niet in te halen waren, maar ze bleven het proberen en zo waar, met een aanval kregen we de bal en werd er op doel geschoten.

De keeper kon de bal pakken en liet hem los, waar onze rechtsbuiten Nikky de bal in het doel schoot. 1-0. Bijna rust. Nadat we de limonade op hadden werd de keeper gewisseld, Loes ging voetballen en Maud ging in het doel, maar we moesten wel tegen de wind in voetballen. Dus onze meiden moesten er stevig tegenaan en na 10 minuten kregen we een vrije trap tegen en die schoot de tegenstander erin. 1-1. Terneuzen ging daarna door en het werd al gauw 1-2 voor Terneuzen. En net voor het einde scoorde Terneuzen nog een keer, dus we verloren met 1-3, maar wij moeten de meiden bedanken voor de goede inzet die ze gegeven hebben. Nogmaals klasse, op naar de volgende wedstrijd.

Op zaterdag 16 februari moesten we naar ST Aardenburg/Sluis. We hadden veel afmeldingen (Diana, Maud, Amy en Jocelyn). Maar we kregen Chloe Vollebregt er bij, die met ons meeging. Dus gingen we met goede moed naar Aardenburg. Het was een hele reis, maar ja we kwamen een half uur voor de wedstrijd aan, dus we konden maar 10 minuten warmlopen, dus dan maar niet. Peter en Ewout riepen de meiden naar zich toe om de opstelling te doen. Millau stond voor de rust in het doel en dat deed ze graag. Dus de opstelling was gedaan en de wedstrijd startte.  We gingen gelijk in de aanval. Na een paar aanvallen kreeg Ilse de bal, ze raakte hem maar half, maar schoot hem er toch in. 0-1. Na een paar aanvallen van de tegenstander die onze keeper steeds uit het doel hield, net voor de rust een afstandsschot van de tegenstander die er in ging, daar kon onze keeper niet bij. Dus 1-1. Met die stand gingen we de rust in. Na de rust ging Millau voetballen en kwam Fay Dek in het doel. Na een paar aanvallen van de tegenstander kwamen zij op 2-1 voorsprong. Na wat heen en weer getrap kreeg Chloe de bal en die werd onderuit gehaald. Vrije trap, die door Loes genomen werd. Ze legt de bal neer en neemt een aanloop. Ze schiet zo onder de lat het doel in. 2-2. Niet lang daarna stond Loes op de middenlijn, de tegenstander schoot de bal hoog naar voren. Loes stond op een goede plek en schoot gelijk terug en weer op het doel. De keeper kon er niet bij, dus 2-3.  Na weer een beetje heen en weer voetballen kreeg Chelsea de bal en die dacht, wacht wat Loes kan, kan ik ook. Dus ze schiet op het doel en ook weer onder de lat. 2-4. Toen gingen de tegenstanders drukken op het doel van Kruiningen. Fay haalde nog een bal uit de kruising. De tegenstanders bleven maar aanvallen. Wij hebben de scheidsrechter wel 7 keer horen roepen: Cornerbal! Maar daar kwam niets uit. Na nog even gevoetbald te hebben, kwam toch het einde van de wedstrijd en hebben we die dus gewonnen met 2-4. En nu komt het: als ze in een stadion deze 4 doelpunten van ons hadden gemaakt dan waren ze de hele wereld over gegaan, zo mooi waren ze. En onze dank gaat uit naar Chloe die bereid was met ons mee te gaan. En ook bedankt de mensen die gereden hebben.

Piet