• Spelregelbewijs 2020-2021

  8 jan 2020
 • Goede kennis van de spelregels draagt bij aan een sportiever spel. Om die reden heeft de KNVB tijdens het seizoen 2014/’15 het spelregelbewijs ingevoerd. Door het spelregelbewijs te halen zijn meer voetballers beter op de hoogte van de regels, begrijpen en accepteren zij waarom bepaalde beslissingen worden genomen en kunnen zij de regels ook beter toepassen tijdens het spel.

  Voor spelers en speelsters geboren in het jaar 1998, 1999, 2000, 2001 en 2002 was het eerder verplicht om het spelregelbewijs te halen. Dit seizoen zijn de leden geboren in het jaar 2003 aan de beurt om het spelregelbewijs te halen. Een speler heeft tot en met de start van het nieuwe seizoen in september de tijd om het te halen. Als leden uit de genoemde geboortejaar het spelregelbewijs niet hebben, mogen zij het seizoen 2020/‘21 niet voetballen.

  Aan de slag

  De spelers en speelsters geboren in het jaar 2003 kunnen nu aan de slag. De verenigingen kunnen via Sportlink Club de activatiegegevens van de spelers en speelsters inzien en toesturen. Hiermee kunnen de leden hun account activeren via Voetbalmasterz en starten met het behalen van hun spelregelbewijs.

  Verantwoordelijkheid bij verenigingen

  In de afgelopen seizoenen speelde de KNVB een begeleidende rol in dit traject. Dat is niet meer het geval. De verantwoordelijkheid ligt bij de vereniging. In Sportlink vind je het overzicht van de spelers die het Spelregelbewijs dit jaar moeten halen. De vereniging zelf is verantwoordelijk dat de betreffende speler het Spelregelbewijs heeft gehaald voor de start van het nieuwe seizoen, in september 2020.

  Wil je alle regels bekijken, een spelregelquiz doen, je eigen kennis testen of een spelregelbewijs scoren? Ga da naar www.voetbalmasterz.nl.