Sem, Dylan en Stefan, 3 nieuwe jeugdtrainers

Het voetbalseizoen is gestart. Voor bijna alle teams is nu een trainer/leider ingevuld.
(MO19 zoekt nog een coach)

Voor de J07 tot en met J013 wordt de begeleiding op zaterdag tijdens de wedstrijden en door de week op de training veelal ingevuld door vaders en/of moeders die hun kinderen willen helpen, trainen en coachen. Zij kunnen daarbij soms wel wat steun gebruiken. Om dat te ondersteunen hebben we vorig seizoen onder leiding van Jordan van Langevelde een aantal trainings- en wervingssessies gehouden.

Jordan heeft voorbeeldtrainingen gegeven aan potentiële nieuwe trainers zodat ze kennis kunnen maken met de trainingsmethoden. Het werd gegeven in een circuitmodel waarbij de spelertjes doordraaien van het ene trainingsstation naar het andere trainingsstation. Zo maakt elke speler kennis met vier verschillende oefeningen tijdens de training. De nieuwe trainers konden zelf ook de trainingsschoenen aantrekken om samen met de ervaren trainers de training te verzorgen.

We zijn blij dat we op deze manier Sem Pennings (JO9-1), Dylan de Moor (J07-1 en JO11-3), Stefan Meijler (J07-1) enthousiast zijn geworden om trainer te worden.

Daarbij gaat Stefan Koole jeugdwedstrijden fluiten.

Het zijn de eerste successen van de campagne. ‘Vele handen maken licht werk. De lijnen kalken zich niet vanzelf’.

We zijn er nog niet. Voor de zaterdag zoeken we met spoed nog een aantal jeugdscheidsrechters.
Fluit een keer een wedstrijdje van de jeugd. Het hoeft echt niet elke week maar wij zijn er heel erg mee geholpen en het is ook leuk om te doen. Vraag het maar eens aan Sem, Dylan, Stefan en Stefan.

De jeugdcommissie.