Scheidsrechtersavond op vrijdagavond 21 april – een verslag

Een Leerzame scheidsrechtersavond!

Afgelopen vrijdag is er voor scheidsrechters en geïnteresseerden van onze vereniging een scheidsrechtersavond georganiseerd. Het doel van deze avond was om geïnteresseerden enthousiast te maken voor het scheidsrechtersvak en voor de scheidsrechters was het een soort opfrisavond. Daarbij was het fijn om samen in gesprek te gaan over het leiden van een wedstrijd, de uitstraling van een scheidsrechter en of dat het nu wel of niet handig is om diagonalen te lopen. Deze avond werd op een leuke manier verzorgd door Erik Filius en Rob Venmans van de scheidsrechtersvereniging Noord- en Zuid-Beveland. Namens VVK waren aanwezig de gearriveerde scheidsrechters Ko van Stel, Ko Harthoorn, Jaap van Langevelde, maar ook Edwin Kole, Jimmy Fens, Sjaak de Winter, Armand Dek en Simon op ‘t Hof. Verder was het goed om te zien dat er ook een aantal aanstormende talenten aanwezig waren; Maher (het nieuwe talent van JO17), Dylan de Moor, Stefan Kole, Dixon van Liere en Christian Mieras.

Het eerste deel van de avond ging over het leiden van een wedstrijd. Hoe stap je het veld op? Wat voor kleding trek je aan? Hoe blaas je op een fluitje (ja écht!)? Etc. Vervolgens werden de spelregels even getest. Wat viel dat tegen! Zo zie je maar hoe belangrijk het is dat iedereen goed op de hoogte is van de regels, dat zou veel irritatie in en rondom het veld voorkomen! Na deze spelregeltest zijn we nog even naar buiten gegaan en hebben we gekeken naar de halve cirkel (of was het de 1/3 cirkel) aan de rand van zestienmeter. Waarom is die halve cirkel er eigenlijk? Verder hebben we gekeken waar je beste kunt gaan staan bij een corner, maar was er ook aandacht voor de communicatie tussen scheidsrechter en grensrechter.

Al met al een leuke, leerzame avond. Het leiden van een wedstrijd is eigenlijk hartstikke leuk! Heb je over deze avond nog vragen ? Of wil je ook eens een wedstrijdje fluiten neem contact op met het bestuur!
bestuur@vvkruiningen.nl

De aankondiging van de avond:

Heb jij altijd al eens een wedstrijd willen fluiten?
Fluit je al regelmatig bij je zoon of dochter?
Of fluit je al jaren, maar wil je graag een aantal brandende vragen stellen aan enkele ervaren scheidsrechters van de scheidsrechtersvereniging Noord- en Zuid-Beveland?!
Dat kan op vrijdagavond 21 april vanaf 19.00 uur in onze kantine.
Op deze avond wordt er namelijk een scheidsrechtersavond georganiseerd door ervaren scheidsrechters voor nieuwe, beginnende en/of ervaren scheidsrechters van onze vereniging. Natuurlijk gaan we jullie spelregelkennis testen, maar er wordt vooral uitleg gegeven wat er allemaal komt kijken bij het leiden van een wedstrijd. Dit alles gebeurd in een leuke, ongedwongen en gezellige sfeer. Het fluiten is namelijk leuk!

Graag horen we vooraf wie we allemaal kunnen verwachten. Aanmelden kan via het emailadres;
bestuur@vvkruiningen.nl