Vrijdag a.s. Oud Papier – let op wijziging in de middagroute !!

Goed voor het Milieu en de Clubkas
Oud papier is een grondstof. Gelukkig wordt dit “afval” in heel Nederland dus gescheiden opgehaald. Dat is goed voor het milieu en goed voor de kosten van gemeentelijke reiniging, en dus voor uw bijdrage voor de reinigingsrechten. Al het papier wat wij ophalen hoeft niet naar de dure afvalverbranding, het wordt hergebruikt. Bewaar dus uw oud papier en geef het aan de Voetbal van VV Kruiningen!

We komen langs op
Elke maand op de vrijdag die valt voor de laatste zaterdag van de maand. In bijna heel het dorp vanaf zeven uur ‘s avonds. In een aantal straten vanaf twee uur ‘s middags.
Dat zijn: De hele Veerhaven, de Sandeeweg, aansluitend stukje Eindje de Rondte,  de Zandweg, inclusief de nieuwe wijk Zandweg . Ook Hof Cruninghe valt in de middagroute.

Niet meer dus in stukje Boerhaavestraat, Montessoristraat, Rijksweg, Brouwerijstraat en Meidam. Die gaan naar de Avondroute !!

Ophaalschema 2e helft 2019:
30 augustus

De spelregels
Om te voorkomen dat er een week nog papier rondzwerft in het dorp zijn er spelregels nodig.
Om de boel in ons dorp een beetje netjes te houden. Uw oud papier moet in gebonden pakketjes of in dichte dozen aan de straat worden gezet. Dit voorkomt dat het papier wegwaait en andere mensen zich hier terecht aan ergeren. 75% van het aangeboden papier voldoet hieraan. Dat houdt in dat 25% niet op de juiste wijze zijn papier op straat zet.
Lege dozen waaien ook weg en kunnen niet worden gestapeld. Haal ze uit elkaar en doe er een touwtje omheen of stop het karton in een grote dichte doos. Niet alles wat in uw brievenbus komt is oud papier. Plastic hoort niet in het oud papier. Ook reclamefolders met een plastic laagje, melkpakken enz. is geen oud papier.
Wilt u daar alstublieft rekening mee houden?
Als er veel van dat spul tussen zit krijgen wij een korting op de vergoeding.

Los papier, los karton en lege dozen nemen we dus liever ook niet mee.
Het klinkt allemaal heel streng, maar de praktijk bewijst de noodzaak.

Goed !!! Bijna goed !!  Kan echt niet

Erg veel oud papier?
Het kan natuurlijk ook dat u wel heel veel oud papier en of grote stukken karton heeft. Dan is er altijd de mogelijkheid dat u het zelf brengt. De container staat op de ophaaldagen op het parkeerterrein van de  vrachtwagens aan de Blauwhoefseweg, of op het parkeerterrein bij de Sporthal,

Dank voor uw medewerking, voor de club en het milieu !!

www.vvkruiningen.nl

bestuur@vvkruiningen.nl