• Nieuwjaarsspeech voorzitter

  2 jan 2021
 • 2 Januari was normaliter de dag van de Schelphoekloop en aansluitend de nieuwjaarsreceptie. Hoewel een enkeling vandaag de Schelphoekloop toch heeft gelopen werd deze door de bekende reden niet georganiseerd door de verening. Toch heeft voorzitter Jaap van Langevelde een nieuwjaarsboodschap voor jullie geschreven:

 • Beste mensen,

  Namens het bestuur van voetbalvereniging Kruiningen wens ik al onze leden, vrijwilligers, sponsoren en iedereen die zich verbonden voelen aan onze club een gelukkig, sportief en gezond 2021. Daarnaast heb ik en velen met mij de wens om elkaar weer snel te mogen begroeten op ‘de Kruse Mat’.

  Als we terugkijken op 2020 beginnen met de vervelende momenten. Zo hebben we het afgelopen jaar afscheid genomen van onze oud trainer Jaap de Ridder, Piet Kramer, Ben van Velzen en Paul Schrier. Deze 4 mannen hebben ieder op hun eigen manier veel voor onze vereniging betekent.

  2020 zal de boeken ingaan als het Coronajaar. Iets wat in het begin van 2020 een onschuldig virus leek, bleek een pandemie te zijn wat de hele wereld in haar greep nam. Half maart werd door minister-president Mark Rutte een lockdown afgekondigd. Voor ons als vereniging betekende dit dat  alle trainingen en wedstrijden verboden werden en de kantine gesloten moest worden. Achteraf bleek dus dat zaterdag 7 maart de laatste wedstrijden zijn gespeeld in het seizoen 2019-2020.

  Toch ontstonden er in deze periode leuke en nieuwe initiatieven, ook in onze vereniging. De columns van o.a. Peter van de Borgt en Tom Polfliet, maar ook challenges voor de jeugd (je weet nog wel hooghouden met een WC-rol, leg dat over 30 jaar nog maar eens aan je kinderen uit…)! Je moet wat als je thuis zit.

  Vanaf woensdag 29 april jl. mocht de jeugd weer gaan trainen, de jongste jeugd t/m 13 jaar gewoon normaal, de oudere jeugd mocht gaan trainen, maar moest wel 1,5 meter afstand houden tijdens de training. Een uitdaging voor alle trainers, maar ook spelers/speelsters. Niet veel later mochten de senioren ook weer van start, ook zij moesten 1,5 meter afstand houden voor, tijdens en na de training. Ook de kleedkamers en kantine bleven gesloten. Voor de jeugd werd zelfs nog een slotdag, zonder de traditionele wedstrijd tegen de ouders georganiseerd. Ondanks alle beperkingen werd het een topdag!

  Al jaren is het voor ons lastig om onze oudere jeugdteams volledig en zelfstandig bezet te krijgen. Dat is de reden dat we vorig jaar een samenwerking zijn gestart met SC Waarde. Dit seizoen is daar een samenwerking bij JO13 bijgekomen met VV Rillandia. In een zeer korte periode hebben we goede overleggen gevoerd met Rilland en zaten we razendsnel op 1 lijn. Tot op heden heeft deze samenwerking alleen winnaars opgeleverd!

  Eind juli werden de trainingen weer op een ‘normale’ manier hervat. Bij ons 1e elftal stond  een nieuwe trainer voor de groep Marvin Paauwe. Bijzonder om te vermelden is dat we ondanks de crisis 2 extra seniorenteams hebben ingeschreven, een 4e elftal en een 35+ team. Dat laatste team heeft echter nooit gespeeld, omdat de ene na de andere tegenstander zich terugtrok. De bekerwedstrijden en de 1e competitiewedstrijd werden gespeeld met publiek, daarna volgde nog 2 speelronden met wedstrijden zonder publiek. Een gekke, bijzondere en troosteloze ambiance!

  Toch konden we ook in dit coronajaar weer een hoogtepunt noteren. Een enthousiaste groep VVK-lieden knutselde een werkelijk prachtig clublied in elkaar. Het deuntje en de tekst is echt Kruinings en iets waar we als vereniging ontzettend trots op zijn! Ook werd in deze periode o.l.v. van Jimmy Fens het spelershome gerenoveerd. Een tijdrovende klus, maar het resultaat mag er zijn. Bedankt!

  Uiteindelijk volgde er wederom een periode van alleen trainen en geen wedstrijden spelen. De jeugd heeft dit fantastisch opgepakt want iedere zaterdag (!) werden er leuke onderlinge wedstrijden gespeeld. Iedere week werden er andere combinaties gemaakt. Het plezier en enthousiasme bij zowel spelers, trainers en ouders was erg groot. We waren bang dat na 2 of 3 zaterdagen het enthousiasme minder zou worden, maar niets is minder waar. Op dinsdag 29 december jl. werden er in de kerstvakantie alsnog onderlinge wedstrijden gespeeld en de opkomst was ondanks kou en regen prima te noemen!

  De laatste maanden vliegt het ene na het andere nieuwsbericht voorbij op onze website en op de social media-kanalen van VV Kruiningen. Daar lees ik veelvuldig het woord ‘trots’. Dat woord delen we vanuit het bestuur ook graag. Het coronajaar was een moeilijk jaar voor veel mensen in de privésfeer, de eenzaamheid die de kop op steekt, het weinige vertier voor de jeugd, maar natuurlijk ook voor wat betreft het verenigingsleven. Elkaar niet meer kunnen ontmoeten op de “Kruse Mat” doet veel verenigingsmensen pijn. Het biertje, slap ouwehoeren en gewoon het samenzijn. We missen het allemaal. Dat was ook de reden om op 19 december jl. nog een hoogtepunt toe te voegen aan dit bijzondere jaar. Er werd een VVK-kerstverloting georganiseerd vanuit de kantine en deze was live te volgen bij de mensen in huis. Zo brachten we de sfeer van de “Kruse Mat” toch nog een beetje bij jullie thuis.

  Zelfs in dit jaar dus mooie ontwikkelingen in onze vereniging en enkele hoogtepunten. Daarvoor wil ik graag nog onze vrijwilligers en sponsoren bedanken. Al die vrijwilligers op verschillende vlakken die dag in dag uit voor de vereniging klaar staan zijn goud waard! Maar wat te denken van onze sponsoren? Ja, er zijn er enkele afgehaakt, maar velen zijn ons trouw gebleven, waarvoor onze dank. Voor verschillende van deze bedrijven was het ook geen gemakkelijk jaar, maar hun binding met onze vereniging was dusdanig sterk dat we nog steeds een beroep op elkaar kunnen doen!

  2021 wordt het jaar van de overwinning. Hopelijk winnen we van corona en wordt de wereld weer snel normaal. Of dit zomaar gaat, geen idee, maar we hopen erop. Ik wil dan ook afsluiten met de woorden waarmee ik begonnen ben “ik wens, namens het bestuur van voetbalvereniging Kruiningen al onze leden, vrijwilligers, sponsoren en iedereen die zich verbonden voelt aan onze club een gelukkig, sportief en gezond 2021”. Tot snel op de “Kruse Mat”.

  Jaap van Langevelde
  Voorzitter VV Kruiningen