Medaase

De meeste mensen binnen onze vereniging weten dat ik deze periode in Ghana verblijf voor vrijwilligerswerk. In het kort help ik in de ochtenden op een basisschool en in de middagen (en weekenden) bij een voetbalacademie hier in Accra (zuiden van Ghana). Mijn doel hier is om iets terug te doen voor een ander. Ik probeer als vrijwilliger mijn tijd zo goed mogelijk te besteden met allerlei klusjes/opdrachten die ze willen dat ik uitvoer. Zo heb ik naast lesgeven en het verzorgen van voetbaltraining ook een aantal klaslokalen geschilderd.

In mijn voorbereiding op mijn reis heb ik zo min mogelijk kleding voor mezelf meegenomen en juist zoveel mogelijk spullen die ik hier kan achterlaten. Engelse leesboeken voor kinderen, veel pennen, gekleurd papier en verschillende schoolboeken. Vanuit VV Kruiningen mocht ik een compleet tenue (sokken, broekjes en shirts) meenemen. Afgelopen vrijdag heb ik deze uitgereikt. Wat waren de spelers blij en trots met het VVK-shirt. En wat een toeval; geel en zwart zijn ook de kleuren van FC Cantonments! Naast de shirts heb ik ook nog een aantal nieuwe ballen aangeschaft.

Namens de voetbalacademie hier “Medaase”, oftewel “Dankjewel”!

Tot snel.

Groetjes Jordan,