• Lijkt het jou leuk om eens een wedstrijd te begeleiden?

  5 feb 2020
 • We hebben bij onze vereniging heel veel vrijwilligers waar we maar wat blij mee zijn! Toch zijn enkele functies wat mager bezet. Een daarvan zijn de scheidsrechters en dan met name voor wedstrijden op een groot veld. Lijkt het jou leuk om eens een wedstrijd te fluiten? Of zou je liever eens een wedstrijdje op klein veld willen fluiten?
  Neem contact op met het bestuur; bestuur@vvkruiningen.nl.

  Niet geheel toevallig organiseert de KNVB binnenkort een opleiding verenigingsscheidsrechter bij voetbalvereniging Kapelle. De datum van de eerste bijeenkomst bij V.V. Kapelle is op dinsdag 3 maart 2020 (aanvang: 19:00 uur).
  Aanmelden voor deze opleiding kan ook door een e-mailtje te sturen naar het bestuur.

  Inhoud opleiding verenigingsscheidsrechter
  Je bent 14 jaar of ouder en het lijkt je gaaf voetbalwedstrijden in goede banen te leiden? Dan is de opleiding Verenigingsscheidsrechter echt iets voor jou! Met deze opleiding wordt bijgebracht hoe de scheidsrechter met voldoende ‘bagage’ aan de slag kan bij 11 tegen 11-wedstrijden bij jouw club.

  De scheidsrechter is een essentieel onderdeel van voetbal en hij of zij speelt een belangrijke rol op én buiten het veld. De scheidsrechter draagt bij aan een sportief en eerlijk verloop van de wedstrijd. Dit betekent meer plezier bij alle deelnemers aan het voetbal.

  Onderwerpen
  Een greep uit de onderwerpen die tijdens de opleiding aan bod komen:

  • Leiding geven aan 22 spelers op het veld;
  • Het toepassen van de spelregels;
  • Uitvoeren van praktijkoefeningen;
  • Samenwerken met assistent-scheidsrechters;
  • De 11 competenties;
  • Positie kiezen en volgen;
  • Spelhervattingen en disciplinaire straffen.

  Vorm
  Het opleidingsdeel bestaat uit 4 bijeenkomsten van 3 uur met praktijkoefeningen op locatie. Elke maand is er een bijeenkomst. De opleiding wordt ‘s avonds gegeven op de accommodatie van de voetbalvereniging. Tijdens de opleiding krijgen de deelnemers opdrachten die altijd te maken hebben met de eigen wedstrijden. Het ervaringsdeel bestaat uit het fluiten van minimaal 4 stagewedstrijden bij jouw vereniging onder begeleiding van een praktijkbegeleider. Tijdens dit ervaringsgedeelte brengt de cursist de theorie direct in praktijk en ontwikkelt hij of zij de verschillende competenties. De praktijkbegeleider is aanwezig tijdens deze oefenwedstrijden. Ook kunnen medecursisten een rol spelen bij het geven van feedback.

  De kosten voor deze opleiding worden vergoed door de vereniging.