• Lid van VV Kruiningen; wat betekent dat?

10 okt 2021
  • Voetballen bij VV Kruiningen is één van de leukste dingen die er is! Los van het voetballen ben je verbonden aan een vereniging. We doen als vereniging ons best om open en toegankelijk te zijn voor iedereen. Behalve voetballen proberen we een gezellig samenzijn te stimuleren, door op donderdagavond en op zaterdag na de wedstrijden gezellig samen een drankje te drinken en door zo af en toe een feestje te organiseren. Feestjes voor de kinderen, zoals regelmatig een voetbalmiddag, het zaalvoetbaltoernooi in de kerstvakantie, een pannenkoek-training, de Schelphoekloop, maar ook feestjes voor volwassen zoals bijvoorbeeld op 16 oktober de "Mosselavond" waarvoor iedereen uitgenodigd is.

Binnen onze vereniging heeft ieder lid 'rechten' en 'plichten'. Je hebt het recht om te voetballen. Dit voetbal-gedeelte proberen we zo goed mogelijk in te vullen met enthousiaste trainers & leiders, maar ook de scheidsrechters die op zaterdag voor alle teams klaar staan. Verder zorgen we voor voldoende en kwalitatief goed trainingsmateriaal. Daarmee proberen we de randvoorwaarden voor het voetballen zo optimaal mogelijk in te vullen. Naast de rechten heb je als lid ook plichten. Dat klinkt een beetje streng, maar is écht zo.

De ouders van de jeugdspelers worden geacht op toerbeurt te rijden naar de uitwedstrijden en op toerbeurt de shirts te wassen. Daarnaast doen we een dwingend verzoek om duidelijk te communiceren met de begeleiding van het team. Kun je op zaterdag niet voetballen, dan meld je dat voor maandagavond bij je trainer. Kun je niet trainen, meldt dit dan ook zo vroeg mogelijk aan je trainer. Trainers bereiden vaak hun training voor en dan kan het erg lastig zijn als er iemand niet op komt dagen of zich 5 minuten voor de training afmeldt. Ook de trainers en leiders zijn immers vrijwilligers en deze proberen we te koesteren.

Een laatste plicht of ongeschreven regel is dat als je een seizoen start, dat je het ook afmaakt. Voetbal is immers een teamsport, we hebben elkaar nodig en tijdens het seizoen stoppen is 'not done'.
    Natuurlijk kan het zijn dat iemand het voetballen niet meer leuk vindt, dan kun je jezelf afmelden door een e-mail te sturen naar bestuur@vvkruiningen.nl. Doe dit aan het einde van het seizoen maar wel vóór 1 mei. Bij opzeggingen na 1 mei wordt de contributie (of een deel ervan) voor het volgend seizoen in rekening gebracht.

Een ander onderdeel van een vereniging is het 'verenigen'. Verenigen betekent zoveel als verbinden/samenvoegen. Als vereniging proberen we een verbindende rol op het dorp te hebben. Kinderen van de Comrieschool, Voorhoute en van de Welle zijn welkom, net zoals het ons niet uitmaakt welke nationaliteit iemand heeft. Iedereen mag zich aansluiten bij de VV Kruiningen-familie! Wel streven we ernaar om dezelfde normen en waarden na te leven. Zo proberen we altijd respect te tonen voor de tegenstander, scheidsrechter en grensrechters, hechten we veel waarden aan normaal taalgebruik en een laatste voorbeeld is dat we vragen om bij zowel de trainingen als bij de wedstrijden de kleedkamers netjes achter te laten. Dit is een kleine greep aan wat wij verstaan onder 'normaal gedrag'.

Ook als relatief kleine dorpsclub zijn we net een bedrijf, het grote verschil is dat ons bedrijf rust op vrijwilligers. Mannen en vrouwen die overdag hard werken en 's avonds en in de weekenden tijd vrijmaken om zich in te spannen voor onze club. Dat is een typisch Nederlands, maar vooral een heel mooi principe. Het maakt ons als vereniging ook kwetsbaar, want als er mensen wegvallen vallen er direct gaten. Daarom vragen we alle ouders, maar ook de seniorenleden om met bovenstaande informatie rekening te houden en het elkaar op die manier wat makkelijker te maken. Daarnaast vragen of we om zo af en toe eens te helpen bij een activiteit, evenement of ander soort gelegenheid.

Als we allemaal wat tijd vrijmaken, zelf initiatief nemen om rommel op te ruimen, de kleedkamer schoon te maken, af en toe een keer te vlaggen of te fluiten bij het team van uw zoon/dochter en tijdig reageren op vragen van de begeleiding, dan is en blijft het voor iedereen leuk.

Veel voetbal (kijk)plezier!