Kruiningen 1 – Duiveland 1 – zaterdag 28 februari – verloren 1-3 Met verslag

Het “Eerste” moet zaterdag thuis tegen Duiveland 1,  (13.15  aanwezig), met de volgende spelers:
Jacco Veerhoek, Dixon van Liere, Jacko de Keijzer, Myron Sinke, Thomas Paauwe, Ad Lokerse, Lars Steendijk, Jeroen Oostdijk, Lars Heijnsdijk, Matthijs van Liere, Robin Krijger, Yaron Krombeen, Gertjan v/d Pol en Lennard van de Berge.

Trainer  : Nick Corre
Leiders  :      Armand Dek & Martin Poleij
Vlagger  : Peter Rikkers
Verzorger : John van Hulst

Wedstrijdverslag Kruiningen – Duiveland (1-3)
Het is zaterdag 28 februari. Vandaag staat de wedstrijd tegen Duiveland gepland op onze thuishaven ‘De Kruse Mat’. Na de mooie overwinning van vorige week op Den Bommel waren we vastbesloten om dit goede gevoel vast te houden met een overwinning op directe concurrent Duiveland. Dit was echter niet terug te zien in het eerste kwartier van de wedstrijd.
In het eerste kwartier van de wedstrijd werden we namelijk afgebluft door de mannen van Duiveland. Hun wonnen veel duels en leken in het begin van de wedstrijd vooral een stuk scherper dan Kruiningen. Dit resulteerde uiteindelijk ook in de 0-1 voor Duiveland. Een fout in de opbouw werd genadeloos afgestraft door de spits van Duiveland.
Na de 0-1 herpakten we ons goed en kwamen we steeds beter in de wedstrijd. Dit resulteerde in een aantal mogelijkheden, met o.a. een bal van Thomas op de paal. We maakten het de verdedigers van Duiveland bij vlagen aardig lastig, maar net op het moment dat je denkt dat het 1-1 kan gaan worden, valt de bal aan de andere kant binnen. Een perfecte voorzet vanaf de linkerkant werd feilloos binnengekopt; 0-2. Dit was ook de ruststand.
In de tweede helft was het duidelijk wat het strijdplan van Duiveland was; consolideren en als de mogelijkheid daar was er snel uitkomen met de snelheid die ze hadden in de voorhoede. Van onze kant was de tweede helft een stuk minder als de eerste helft. Waar we in de eerste helft nog mensen in de voeten aanspeelden en via de combinatie gevaarlijk probeerde te worden, waren dit in de tweede helft veel lange ballen die makkelijk te verdedigen waren voor Duiveland.
Dit terwijl Duiveland wel bij vlagen gevaarlijk werd via hun snelle aanvallers. Deze hadden gelukkig voor Kruiningen niet altijd het vizier op scherp of mistten het overzicht. Hierdoor bleven we in de wedstrijd en kwamen we zowaar op 1-2 door een mooie vrije trap van Matthijs. Dit was het moment dat wij het besef kregen dat we door konden drukken en op zoek konden gaan naar de gelijkmaker. Niks was echter meer waar, binnen een minuut lag hij al weer aan de andere kant in het doel; 1-3. Na knullig uitverdedigen kwam de bal voor de voeten van de spits van Duiveland die deze keer niet faalden. Er werd nog hands en buitenspel geclaimd, maar de scheidsrechter wou hier niet in mee.
Om een lang verhaal kort te maken; er zat meer in voor Kruiningen, maar de uitslag had ook zomaar een stuk hoger uit kunnen vallen. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen NOAD op het programma. Hier zullen we vooral scherper aan de start moeten verschijnen. Zeker aangezien deze ploeg er per definitie opklapt en het publiek dat die ploeg altijd steunt.

Lars Steendijk