Het Eerste uit naar Den Bommel : uitslag 2 – 4. NU MET VERSLAG

Het “Eerste” moet zaterdag uit naar Den Bommel 1,  (12.30  aanwezig), met de volgende spelers:
Jacco Veerhoek, Wesley Kuijper, Jacko de Keijzer, Jeffrey van Houte, Thomas Paauwe, Ad Lokerse, Lars Steendijk, Wouter Veerhoek, Lars Heijnsdijk, Matthijs van Liere, Robin Krijger, Yaron Krombeen, Gertjan v/d Pol en Lennard van de Berge.
Trainer  : Nick Corre
Leiders  :  Armand Dek & Martin Poleij
Vlagger : Peter Rikkers
Verzorger : John van Hulst

VERSLAG:

Den Bommel – Kruiningen
21 feb 2015
Vandaag hervatten de mannen van Kruiningen na weken van afgelastingen eindelijk de competitie weer. Niet de minste pot staat vandaag op het programma, Den Bommel is de tegenstander.       Thuis hadden we maar liefst met 6-0 verloren van deze ploeg. Den Bommel, wat in de competitie alleen van WFB en Hellevoetsluis verloor, zal er vandaag alles aan doen om de jacht op de top 3 te hervatten. Kruiningen dat hoopt in de tweede seizoens helft ‘stevig’in het linker rijtje te komen zal dan ook een zware kluif hebben aan de mannen van Den Bommel.
Wat vooraf ging
Gelukkig beschikt Kruiningen over trainer Nick Corré, ook wel bekend als ‘The special one’ (schijnt een verwijzing te zijn naar een Portugese trainer die wel eens wat heeft gewonnen). Nick Corré heeft na nachten piekeren zijn meester zet voor deze wedstrijd bepaald, weliswaar een zet die niemand zag aankomen; Nick melde zich ziek (verhalen gaan dat hij toch stiekem bij Veere is wezen kijken).  De druk lag nu bij zijn vervanger Armand Dek, die al snel bekroond werd als A.D. interim. Na een tactisch hoogstaande bespreking van onze interim trainer vertrokken we richting Den Bommel.
De wedstrijd
Kruiningen dat van start ging met vijf verdedigers in plaats van de gebruikelijke vier was verrassend sterker dan de thuisploeg. Dit resulteerde in wat halve kansen voor de bezoekers. Na een kleine 25 minuten spelen ging de verdediging van Den Bommel de fout in, een lange bal van Kruiningen en een miscommunicatie resulteerde in een handsbal van de keeper. De spelers van Den Bommel zagen de bui al hangen en de keeper kon het veld verlaten met een rode kaart.  De toevende vrije trap werd door Matthijs op de lat geschoten. Kruiningen ging voorzichtig op zoek naar de 0-1, dit resulteerde in één grote kans voor Lars steendijk maar de keeper wist goed te redden.
De tweede helft gingen de mannen van Kruiningen op zoek naar een treffer. Het was Matthijs van Liere die de ban brak door een corner (door hem zelf beschreven als ‘bewustje’) achter de keeper te draaien. Lang kon er van deze voorsprong  niet genoten worden. Al snel mocht Den Bommel een corner nemen en was Wesley Bakker er als de kippen bij om de bal bij eerste paal binnen te knikken. Met de 1-1 op het score bord besloot Den Bommel om een aanvaller in te brengen voor een verdediger en ook met 10 man gingen ze vol voor de overwinning. Na een snelle counter en een lange dribbel van Wouter Veerhoek werkte hij het leer diagonaal achter de keeper van Den Bommel. Aan de kant van kruiningen, dat nu weer op voorsprong stond,  besloot A.D. Interim te wissellen, Lars Steendijk verliet moe gestreden het veld en Jacko de Keijzer maakt zijn entre. Het spel golfde op en neer toen uit de tegenstoot Lennart van de Berge er 1-3 van maakt, met een knappe individuele actie ronde hij een snelle aanval af. Den Bommel bracht 20 minuten voor tijd de spanning weer terug in de wedstrijd, na een overtreding in het strafschop gebied mocht Welsey Bakker aanleggen voor zijn 25e van het seizoen. Oog in oog met Jacco Veerhoek faalde hij niet 2-3. Tot de 90e minuut waren er kansen over en weer, tot opluchting van A.D. interim zag hij na goed voorbereidend werk van Lennart van de Berge, Jacko de Keijzer de bal achter de keeper schuiven. Na de hier op volgende aftrap floot de scheids af en gingen de 3 punten mee naar De Kruse Mat! Een mooi resultaat. Hopelijk kunnen we hier volgende week tegen noad een mooi vervolg aan geven.