Oud Papier

Een belangrijke bijdrage aan de clubkas
Oud papier is een grondstof. Gelukkig wordt dit “afval” in heel Nederland dus gescheiden opgehaald. Dat is goed voor het milieu en goed voor de kosten van gemeentelijke Reiniging, en dus voor uw bijdrage voor de reinigingsrechten.
Al het papier wat wij ophalen hoeft niet naar de dure afvalverbranding, het wordt hergebruikt. Recycling goed voor het milieu.
Bewaar dus uw oud papier en geef het aan de Voetbal!

Erg veel oud papier?
Het kan natuurlijk dat u wel heel erg veel oud papier heeft. Als dat nodig is halen we dat apart op.
Kunt u regelen door even te bellen naar:

De spelregels
Om te voorkomen dat er een week nog papier ronzwerft in het dorp zijn er spelregels nodig. Om de boel in ons dorp een beetje netjes te houden.

Uw oud papier moet in gebonden pakketjes of in dichte dozen aan de straat worden gezet. Dit voorkomt dat het papier wegwaait en andere mensen zich hier terecht aan ergeren. Lege dozen waaien ook weg en kunnen niet worden gestapeld. Haal ze uit elkaar en doe er een touwtje omheen of stop het karton in een grote dichte doos. Het is wat meer moeite, maar het kan. Ga maar eens kijken op de vrijdag van het oud papier bij “Hof Cruninghe”. Voorbeeldig hoe ze het daar doen!

Niet alles wat in uw brievenbus komt is oud papier. Plastic hoort niet in het oud papier. Ook reclamefolders met een plastic laagje, melkpakken enz. is geen oud papier. Wilt u daar alstublieft rekening mee houden? Als er veel van dat spul tussen zit krijgen wij een korting op de vergoeding. Om te voorkomen dat uw papier niet wordt meegenomen moet u zich aan de spelregels te houden. Het klinkt allemaal heel streng, maar de praktijk bewijst de noodzaak.

We komen langs op
In bijna heel het dorp vanaf zeven uur ‘s avonds.

In een aantal straten vanaf twee uur ‘s middags.
Dat zijn: De hele Veerhaven, de Meidam, de Brouwerijstraat, de Montessoristraat, de Sandeeweg, de Zandweg, inclusief de nieuwe wijk en de Rijksweg. Ook Hof Cruninghe valt in de middagroute.

Het ophaal- en vrijwilligersschema seizoen 2018 – 2019

24 augustus