DBGC1 – Kruiningen 1 – 14 maart 2015 – met verslag en filmpje

DBGCHet Eerste speelt uit tegen DBGC met de volgende spelers:

Matthijs, van Liere, Jacco Veerhoek, Yaron Krombeen,  Jimmy Fens, Lennard van de Berge, Lars Heijnsdijk, Lars Steendijk, Robin Krijger, Gertjan van de Pol, Ad Lokerse,  Myron Sinke, Roman Dek, Nicky Bauer.

Trainer :  Nick Corré
Leiders : Armand Dek en Martin Poleij
Vlagger : Peter Rikkers
Vewrzorger : John van Hulst

Klik hier voor Youtube-filmpje

Verslag

Vandaag stond de lastige uitwedstrijd tegen nummer 2 DBGC uit Oude-Tonge op het programma. Thuis hadden we van deze ploeg met maar liefst 2-7 verloren.
Voor de wedstrijd werden we geconfronteerd met een tegenvaller, aangezien aanvoerder Matthijs van Liere zich ziek afmeldde voor de wedstrijd van vandaag.

We begonnen de wedstrijd met Jacco, Lars H., Jimmy, Ad, Yaron, Gertjan, Robin, Lars S., Thomas, Lennart en Roman in de basis. Myron en Nicky zaten op de bank, terwijl Pascal nog achteraangekomen is na zijn wedstrijd met Kruiningen 2 tegen SKNWK.

We begonnen goed geconcentreerd aan de wedstrijd. Ondanks een veldoverwicht kwam onze tegenstander niet echt tot grote kansen. Zelf konden we ook niet echt gevaarlijk worden. Op slag van rust kwamen we toch 1-0 achter. Ondanks waarschuwingen vooraf kon de rechtsbuiten van DBGC een vrije trap vanaf de rechterkant ongehinderd doorkoppen en vloog de bal met een boog over Jacco in het doel. Ondanks een goede 1e helft gingen we dus toch rusten met een achterstand. Na rust kwam Myron in de ploeg voor Roman, om zo te proberen de bal meer vast te houden voorin. Dit lukte aanvankelijk goed en via Lennart en Thomas kregen we een paar kleine kansjes op de gelijkmaker. Na 10 minuten in de tweede helft werd geklungel op het middenveld genadeloos afgestraft door DBGC. Een snelle uitval over de linkerkant werd knap binnengewerkt. Het werd nu wel erg lastig voor ons.
Ondanks deze achterstand bleven de spelers knokken voor een goed resultaat. We hadden in de rest van de tweede helft wel  een veldoverwicht, maar kwamen niet meer tot grote kansen. We stonden dus wederom met lege handen.

Door de andere uitslagen in onze klasse schuift het rechterrijtje van de stand steeds meer in elkaar. 6 ploegen staan binnen 3 punten van elkaar. Het wordt dus tijd om snel weer punten te gaan pakken. Volgende week staat de derby tegen Krabbendijke op het programma.
Een mooie pot om de weg omhoog in te gaan zetten. Hopelijk worden we weer gesteund door onze trouwe aanhang. Dat zullen we hard nodig hebben voor een goed resultaat.