• Bedankt trainers en leiders

12 jul 2021
  • Na zelf voetballen is het begeleiden van spelers/speelsters het allerleukste wat er is. Het bezig zijn met enthousiaste kinderen/jongeren, het ontwikkelen van een individu, maar ook de spelers samen laten werken als een team, het vele lachen om foute grappen of het troosten na een baaldag. Allemaal elementen die iedere trainer regelmatig tegenkomt. Maar diezelfde trainer moet ook een hele dag werken, zijn huis onderhouden, om boodschappen en voor zijn eigen kinderen zorgen. Ondanks dat het een prachtige hobby is, is het training geven ook een hele verantwoordelijkheid. Het komt toch iedere week terug.
    Gelukkig mogen wij al jaren rekenen op groep enthousiaste trainers die ieder op zijn eigen wijze bijdraagt aan de ontwikkeling van de spelers. Daar zijn we erg trots op!

De afgelopen 2 seizoenen waren misschien wel lastiger dan ooit door de onzekerheid, het niet spelen van wedstrijden in grote fases van het seizoen en daardoor het wegvallen van motivatie bij enkele teams. De trainingsopkomst verminderde in sommige gevallen én de vraag "waarom train ik eigenlijk"? kwam vaker terug. De trainers-leiders zijn écht op de proef gesteld! Ondanks deze lastige periode hebben veel trainers aangegeven zich ook volgend seizoen voor onze vereniging in te willen zetten. Daar zijn we ontzettend blij mee! Zonder trainers geen voetbal... Helaas nemen we na dit seizoen afscheid van Mirelle Minning (trainster van MO13) en Finn Voois (trainer JO9). Wij bedanken deze trainster en trainer voor hun inzet en zien ze graag nog eens langs de lijn (of binnen de lijnen) op de "Kruse Mat"!

Daartegenover staat de terugkeer van Frank de Jonge als trainer bij onze jeugd. In zijn jaren als actieve voetballer kenmerkte Frank zich als buitenspeler die bekend stond om zijn snelheid en zijn dribbels. We hopen dat hij deze vaardigheden ook kan overdragen op de jeugdspelers!

Ons streven blijft om voor iedere groep 2 trainers te krijgen om zo iedere jeugdspeler voldoende aandacht te kunnen geven. Vier ogen zien immers meer dan twee. Dit betekent dat we binnen onze jeugdafdeling nog enkele vacatures hebben. Zou jij het leuk vinden om één avond in de week een jeugdteam training te geven? Indien gewenst is er ondersteuning, daarnaast bestaat er een mogelijkheid om een cursus op kosten van de club te volgen. Dit kunnen kleine cursussen zijn, bestaande uit 3, 4 of 5 avonden, maar ook uitgebreidere cursussen behoren tot de mogelijkheden! Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jordan van Langevelde. Hij is te bereiken via 06-53142186.